Евакуират 59 деца от дом за сираци заради пожар
Евакуират 59 деца от дом за сираци заради пожар / Sofia Photo Agency, архив

59 деца от дом „Олга Скобелева" в Пловдив са били евакуирани вчера вечерта заради пожар в дърводелската работилница, която се намира в двора на социалното заведение, съобщават от полицията. Няма пострадали. Според разследващите причината за инцидента е късо съединение в електрическото табло. Огнеборците са получили сигнала около 18:20 часа.

„Възпитатели са забелязали пушека и веднага са извели децата, които са останали навън 20 минути, докато бъдат загасени пламъците", коментира пред Дарик директорката на дома Стамена Стоянова. По думите й паника не е имало, дежурният от общинска охрана и персоналът са действали адекватно.

Огънят е унищожил 120 квадратни метра метален покрив, две излезли от употреба обработващи машини, 20 рамки и шест велосипеда.

„Най-много съжаляваме за колелата, тъй като ни бяха дарени преди година от испанските пожарникари. Държахме ги в работилницата, за да ни бъде по-удобно да ги изнасяме", добави Стамена Стоянова. Тя е издала заповед децата да не играят в двора заради опасност от падащи предмети от изгорялата работилница.

Предстои събаряне на постройката.

Други новини от Пловдив