Ето кой е мъжът, ударил Волен Сидеров
Ето кой е мъжът, ударил Волен Сидеров / netinfo
Ето кой е мъжът, ударил Волен Сидеров
82524
Ето кой е мъжът, ударил Волен Сидеров
  • Ето кой е мъжът, ударил Волен Сидеров

Човекът, който снощи удари Волен Сидеров по време на размириците пред НАТФИЗ, не е полицай, както твърдеше лидера на Атака. За Дарик главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че мъжът е задържан още пред театралната академия. Той е откаран в полицията, където е разпитан по случая и освободен.

По информация на "Клуб Z" мъжът, посегнал на Сидеров, е Камен Попов - президент на Бушидо федерацията, хотелиер и собственик на спортен клуб.

Нов екшън с Волен Сидеров пред НАТФИЗ

След вчерашния екшън в столицата главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за арест на лидера на "Атака" и колегата му депутат Десислав Чуколов.

Искането е по повод извършеното хулиганство при първото нахлуване на атакистите в НАТФИЗ в петък вечерта. От официалното съобщение по случая става ясно, че арестът на Сидеров и Чуколов е необходим, за да се предотврати извършването на други обществено опасни деяния от тях, при демонстрираното съзнание за безнаказаност и пълно незачитане на установения законов ред и правата на другите граждани.

От прокуратурата припомниха, че това е трето поред искане на имунитета на Сидеров и Чуколов.

Костов: Още не е ясно дали мъжът е ударил Сидеров или само е замахнал към него

Междувременно главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че все още не е ясно дали човекът е ударил Сидеров или само е замахнал към него по време на снощните сблъсъци. Така или иначе той е бил разпитан от полицията по случая, а по информация на Дарик по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. „Дали го е ударил, той ли му е причинил нараняването - ще го установява досъдебното производство. Но този човек е установен и разпитан. Нашите действия бяха съобразени с буквата на закона. Моето мнение е, че колегите се държаха изключително професионално и факт е, че и гражданите, след като приключи ескалацията на напрежението, поздравяваха колегите", обясни Костов.

Според електронното издание „Клуб Z" мъжът с черно яке и каскет, който удари в лицето с юмрук Сидеров, по време на опита на полицията да го спаси от линч пред театралната академия, е Камен Попов - президент на Българската бушидо федерация. Мъжът е хотелиер и собственик на спортен клуб.

Какви са били мотивите на Попов да посегне на лидера на Атака, все още не е ясно.