Етем дава фургони в Гелеменово
Етем дава фургони в Гелеменово / netinfo

Фургони за временно настаняване ще получат седем домакинства от най-пострадалото при последното наводнение село Гелеменово. Това каза за Дарик радио кметът на община Пазарджик Иван Евстатиев. Фургоните ще приютят семействата, чиито къщи бяха изцяло разрушени, докато те бъдат изградени отново. Кметът Иван Евстатиев е получил уверението от министъра на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем, че ще съдейства за осигуряването на временните жилища и ще ги достави по най-бързия начин. Списъкът с домакинствата, нуждаещи се от помощ, е представен в министерството в необходимите срокове, очаква се оттам да разпределят средствата. Все още не е ясно по колко помощи ще бъдат отпуснати на семейство, каза още Евстатиев.

Над 600 хиляди са щетите по инфраструктурата в община Пазарджик след наводнението. Другите щети са не по-малко от 3-4 милиона, сочат изчисленията на комисията, описваща пораженията.

Дезинфекцирането на пострадалите села продължава по план, съобщи още кметът Евстатиев. Коритото на река Телки дере е почистено. Взети са всички предпазни мерки за избягване на аварии по време на ремонтните дейности на микроязовирите в две от останалите наводнени села - Цар Асен и Росен.

Други новини от Пловдив