Епидемия от грип и в Долни Дъбник
Епидемия от грип и в Долни Дъбник / netinfo
Грипна епидемия е обявена и в община Долни Дъбник, съобщиха от РИОКОЗ Плевен. Това е третата община в Плевенска област, в която се регистрира заболяемост над пределно допустимите стойности.

277 на 10 хиляди население е заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в община Долни Дъбник през последната седмица. Данните съобщи д-р Бонеслав Бонев от противоепидемичния отдел на плевенската хигиенна инспекция. В Плевен заболяемостта е 294,07 на 10 хиляди население, а в община Белене, където също е обявена грипна епидемия - 350,12.

Най-голям брой от заболелите са деца до 4-годишна възраст – 1 366, следвани от младежите до 19 години и възрастните хора над 65 години. Също от днес грипна епидемия е обявена и в община Априлци, там регистрираната заболяемост е 385,8 на 10 хил., като засегнатите са основно в ученическа възраст.

Преустановени са плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, профилактичните прегледи и имунизации, както и свижданията в болниците. В детските заведения и в училищата медицинските специалисти трябва да провеждат засилен филтър. Висока стойност на заболяемостта около епидемичните е регистрирана и в общините Ловеч, Троян и Летница.

Други новини от Плевен