ЕНП очаква ГЕРБ в редиците си, ДСБ скептични
ЕНП очаква ГЕРБ в редиците си, ДСБ скептични / снимка: Sofia Photo Agency

Посещението на представители на Европейската народна партия в България цели да се поощри обединението на десницата, което включва сегашните партии, които членуват в ЕНП и новите като ГЕРБ. Очакваме скоро и те да се присъединят към нашето политическо семейство, заяви вицепрезидентът на европейските християндемократи Корин Кул на кръгла маса по повод 18-та годишнина на СДС.

Надявам се тази кръгла маса да е стъпка напред към обединението на център-дясното пространство, за да може и в България десницата да е реална алтернатива на социалистическото правителство, заяви Корин Кул.

В ролята на преводач председателят на СДС Пламен Юруков пропусна думите за ГЕРБ. „С няколко думи тя пожела дясноцентристките партии да се явим заедно на изборите, за да победим социалистическото управление в България, посочи той. Приветствия към форума направиха предишните лидери на СДС – Желю Желев, Петър Стоянов, Филип Димитров, Надежда Михайлова.

По време на срещата си с вицепрезидента на ЕНП в късния следобед от ДСБ пък са изразили своя скептицизъм за десния характер на партия ГЕРБ. Тъмносините са изтъкнали пред госта, че до момента партията на Бойко Борисов не е изразила негативно отношение към репресивния апарат на бившата ДС, както и по въпроса за връщането на царските имоти.