Емануил Йорданов: Обявяването на Пеевски за престъпник е прибързано
Емануил Йорданов: Обявяването на Пеевски за престъпник е прибързано / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Емануил Йорданов: Обявяването на Пеевски за престъпник е прибързано
64702
Емануил Йорданов: Обявяването на Пеевски за престъпник е прибързано
  • Емануил Йорданов: Обявяването на Пеевски за престъпник е прибързано

Обявяването на Делян Пеевски за престъпник е твърде прибързано, такова мнение изрази в ефира на Дарик бившият вътрешен министър в кабинета „Костов" Емануил Йорданов.

По думите му и правителството на Пламен Орешарски демонстрира за пореден път, че важни промени в държавата се правят набързо.

"Лошите практики са заразителни", заяви Йорданов.

Трябва да се даде шанс на Делян Пеевски да се докаже като председател на ДАНС, коментира още Емануил Йорданов в предаването "Реактивно": „Не мисля, че би трябвало да се отнасяме към него като към престъпник. Някои от мненията откровено намекват за това. Все пак става въпрос за човек, който малко хора познават. Аз съм по-склонен да изчакам първите му действия, да видя как ще ръководи ДАНС".

Запитан дали смята, че законът е „изковал" пост за конкретен човек, Йорданов отговори: „Очевидно е, за съжаление не е за първи път - многократно е правено това в България. Крайно време е да се отучим, но не се получава. Лошите практики са заразителни. Много е лесно да критикуваш, когато си в опозиция. В същото време се оказва, че когато вземем властта, сме склонни да допускаме същите грешки, които са допускали предишните. Ако за ГЕРБ беше обяснимо, защото те нямат никаква историческа памет, те мислеха, че светът е възникнал в момента, в който Бойко Борисов е станал главен секретар на МВР. БСП е партия с над 100-годишна история и трябва да има малко повече памет".

Емануил Йорданов подчерта, че бъдещето ще покаже дали изборът на Пеевски е бил грешка, но първите реакции не вещаели оптимизъм.