/ БГНЕС
Повече от 5 месеца след смъртта на 4-годишния син на Ивайло Московски, експертизите по случая все още не готови. Това стана ясно от думите на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, според който всичко в разследването е наред.

Въпреки че до момента не е представена никаква информация за случая с катастрофиралата моторна шейна управлявана от Московски, в която загина синът му, Сарафов е категоричен, че няма умишлено забавяне на експертизите и няма как някой да се ангажира с краен срок за приключването на работата по случая.

4-годишният син на министър Московски загина при инцидент на Боровец

На втори февруари следобед Ивайло Московски, заедно с 4-годишния си син се спуска с моторна шейна в Боровец. Шейната се удря в дърво, обръща се и малкото момченце умира на място.
Часове след инцидента МВР вече има версия за случилото се, а именно неравности на трасето. Пет месеца след смъртта на детето обаче няма никаква информация за случая. Според заместник-главният прокурор Борислав Сарафов това е защото първоначалните експертизи все още не са готови.

Неравност на трасето довела до трагедията със сина на Московски в Боровец?

"В крайна сметка са извършени многобройни действия по разследването, много повторни огледи на местопроизшествието, назначени са експертизи... Сроковете са такива, каквито са по НПК и такива, каквито диктува ритъмът на разследването. До голяма степен зависи от заключенията от назначените експертизи", обясни той.

Разследването се води от заместник директор  на Националната следствена служба  Магдален Маринов. А случаят не е приключил и по думите на Сарафов единственият, който може сложи край на разследването и да даде яснота за причините за смъртта на сина на Московски е Маринов.
 
"Докато не бъдат извършени всички процесуално-следствени действия, ние не можем да приемем делото за завършено. Всъщност не следствието, не разследващият следовател решава кога едно разследване е приключило, а наблюдаващият прокурор в зависимост от обема на събраните доказателствени материали", посочи Сарафов.
 
Според  него няма причина за забавянето на експертизите и това, че в случая е замесен именно транспортният  министър не е повод за подобни съмнения. Защо до момента няма никаква информация каква е реалната причина за инцидента, в който почина 4-годишно дете, обаче остава неясно.