хакери
хакери / ThinkStock/Getty Images
Продължат опитите за кибератаки срещу Приходната агенция
Опитите за хакерски атаки срещу Националната приходна агенция (НАП) продължават. Новите системи обаче ги предотвратяват. Това уверяват от агенцията. Изпълнителният директор на НАП посочи, че е имало случаи, в които е имало 1000 опити за хакерска атака за един ден и пояси, че работят заедно с ГДБОП по случаите. Това заяви Павел Георгиев от Асоциация на етичните хакери. Това потвърди и в четвъртък директорът на Приходната агенция Галя Димитрова.

Директорът на НАП: Опити за хакерски атаки към базата данни продължават и до днес

"Доскоро ние не бяхме толкова привлекателни, но този теч на данни, който стана в НАП, за който стана известно в цял свят, привлече вниманието на хакерите от цял свят към нас. Може би това е основната причина и за увеличените атаки към всякакви институции, не само към НАП, всякакви държавни сайтове, дори местни и общински", заяви Георгиев.

Експерт: Хакерите първо се целят в рутера

По думите му на високите нива на властта са се взели поука, че дори държавата да няма възможност сама да се справи с тези атаки, е редно да се обърне към бизнеса, към частния сектор, които да помогнат по някакъв начин в борбата с киберсигурността.
 
 
БНТ