Събитията в Украйна коментират Владимир Миленски и Петър Карабоев
Ако руският президент Владимир Путин използва тактическо ядрено оръжие, НАТО и САЩ ще отговорят с неядрени оръжия обаче в огромно, масирано количество. Такава теза изрази Владимир Миленски, който е член на Атлантическия съвет по NOVA.

„Това противопоставяне никога не се играе с открити карти. Беше достатъчно ясно Джо Байдън да каже три пъти „Don`t do it” („Не го прави”). На английски това е толкова груба заплаха право в очите и означава „опичай си акъла, защото си смъртник”, каза още той.

Путин призна независимостта на Херсонска и Запорожка област

Според зам.-главния редактор на „Дневник” Димитър Карабоев може да има унищожаване на носителите на ядрено оръжие. „За съжаление, това са хиляди бойни глави, които могат да се монтират на бомби, ракети. Сложно е възпирането на подобна заплаха”, е неговото мнение.

Относно евентуален вариант, при който Путин обявява победа след анексирането на 15% от територията на Украйна, Карабоев каза: „Въпросът е някой да признае това в чужбина и да приеме, че това е червена линия, на която той е готов да седне и да преговаря”.

Миленски е на мнение, че в 15 ч., когато е официалната церемония по подписването на договорите за присъединяване на новите територии и Путин се очаква да произнесе дълга реч, светът ще види „поредната руска трагедия”.

Повече гледайте във видеото. 
NOVA