Екшън с ученически автобус заради детска кавга
Екшън с ученически автобус заради детска кавга / снимка: Dariknews.bg, архив

Детска кавга доведе до истински екшън в ученически автобус, превозващ 15 ученици от няколко търговищки села, съобщават от полицията. Докато пътували, момче на 11 години и 12-годишно момиче се скарали. Когато автобусът стигнал до село Ралица, докато слизало, момчето споделило на майка си за станалото.

30-годишната жена се опитала да влезе в автобуса и да се саморазправи с момичето, към което отправила обидни реплики.

Родители набиха ученички в София

Водачът на автобуса и придружаващата децата учителка не позволили на майката да влезе. По-късно автобусът потеглил, но след около километър пътят му бил препречен от два автомобила. Една от колите била управлявана от бащата на 11-годишното момче. Пътуващите в автомобилите отново опитали да влязат в ученическия рейс и да се саморазправят с въпросното момиче.

Водачът и учителката отново не допуснали разярените възрастни да влязат в автобуса и подали сигнал на тел. 112. След намеса на органите на реда автобусът продължил по направлението си.

Тормоз в училище. Разказът на едно момиче от Царево (ВИДЕО)

За случая е бил уведомен прокурор от Районната прокуратура в Търговище. Водачите на двата автомобила, които препречили пътя на автобуса, са установени и ще им бъдат съставени актове за административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

Срещу 30-годишната майка в Регионалното полицейско управление в Търговище се извършва проверка. Жената не е задържана, тъй като се грижи и за други свои деца.