Ексхумират мъж, убит в бара на полицай Каламски
Ексхумират мъж, убит в бара на полицай Каламски / DarikNews.bg

Ексхумират трупа на убития по особено жесток начин Димитър Груев от петричкото село Михнево. Процедурата е поискана от следствието и прокуратурата в Благоевград, потвърди пред Дарик адвокат Милуш Бараков, който защитава интересите на почерненото семейство Груеви.

"Ексхумацията ще бъде на 28 февруари. След това тялото на Димитър ще бъде подложено на повторна аутопсия от благоевградските съдебни медици д-р Яни Златин, д-р Камен Аврамов и техен колега от София.

"Родителите на Димитър Груев се съгласиха да бъде изровен гроба му, независимо, че за семейството това ще е невероятен шок, но пък от друга страна е важно за изготвянето на нова тройна съдебно-медицинска експертиза", коментира адвокат Бараков. Според благоевградския юрист Бараков трябва да бъде доказано по категоричен и несъмнен начин какви са причините за смъртта на Димитър, както и кой от тримата обвиняеми за убийството е виновен за отнетия човешки живот.

30-годишният Димитър Груев бе убит на 4 срещу 5 декември миналата година след жестоки удари в главата с ръце и крака от полицая в петричкото управление Евтим Каламски, в съучастие с двама млади мъже от село Рупите - Стоян Марков и Богомил Кунгалов.

Престъплението бе извършено в семейния бар на полицейския служител Каламски. На 14 декември състав на Софийския апелативен съд измени постановената от благоевградските магистрати мярка за неотклонение "задържане под стража" и определи за тримата парични гаранции. Полицай Каламски напусна килията срещу 1000 лева. Толкова струва свободата и на съучастниците му Марков и Кунгалов.

Други новини от Благоевград