Ефективни присъди за трима насилници от Генерал Киселово
Ефективни присъди за трима насилници от Генерал Киселово / netinfo

Девненският районен съд наложи общо шест години и десет месеца затвор на 32-годишния Несрин Кязимов от Генерал Киселово за три престъпления - хулиганство с особена дързост и цинизъм, изнудване на две момчета от същото село и блудство с едно от тях.

За всяко едно от престъпните деяния Несрин получи различни присъди, като най-голямата от тях - пет години лишаване от свобода съдът му присъди за блудствените действия с малолетното момче. Девненският съд увеличи това наказание с една трета и така общият размер на присъдата стигна до шест години и десет месеца лишаване от свобода.

Двамата съучастници – 30-годишният Танжу Абдурахманов и 29-годишният Даниел Димитров от Варна, също получиха ефективни присъди. Съдът призна Танжу за виновен за хулиганските действия, за изнудването на двете момчета, извършено в съучастие с Несрин, както и за отвличането на едно от децата. И на Абдурахманов съдът завиши с една трета най-тежкото от наложените наказания - четири години лишаване от свобода и така общият размер на неговата присъда става четири години и осем месеца затвор.

Даниел Димитров беше признат за виновен единствено за хулиганските действия, грубо нарушаващи обществения ред, извършени с изключителна дързост и цинизъм. Наказанието, което съдът му наложи, е две години лишаване от свобода. Към него Девненският съд приведе в изпълнение и още шест месеца затвор от предходна присъда на Варненския районен съд.

Тримата осъдени ще платят солидарно на първото пострадало момче 6000 лева за претърпяното унижение, стрес и оскърбление. Несрин и Танжу ще обезщетят същото момче с 4000 лева заради претърпените физически болки и страдания. Само Несрин ще плати 5000 лева обезщетение на пострадалото от блудствени действия момче.

Съдът уважи гражданските искове и на второто дете, пострадало на 3 март тази година в Генерал Киселово. Тримата насилници ще го обезщетят солидарно с 5000 лева заради униженията, стреса и обидата в резултат на хулиганските действия. 3000 лева е размерът на обезщетението, което Несрин и Танжу дължат на второто пострадало момче за изнудването. Детето, което Танжу е държал насила в багажника на автомобила си в нощта на престъплението, ще получи 500 лева обезщетение за неимуществените вреди.

На 3 март тази година в село Генерал Киселово, община Вълчи дол, Варненска област, тримата в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. С особена дързост и цинизъм Несрин, а след това и другите двама обвиняеми нанасяли последователно побой над двете непълнолетни момчета.

Тежкият инцидент се разигравал в продължение на часове в заведението на Несрин в Генерал Киселово. С юмруци, ритници и бухалка те удряли децата в главите, по гръдния кош и на други места по телата. Едното от момчетата е било принудително държано в багажника на колата на Абдурахманов. Несрин Кязимов настоявал, че младежите го обрали преди време и му дължали пари.

Компанията се гаврила по най-циничен начин с непълнолетните, а Несрин блудствал с единия от тях. Освен телесните повреди непълнолетните момчета имали нанесени и много тежки психически травми.

Други новини от Варна