Един загинал на пътя за последното денонощие
Един загинал на пътя за последното денонощие / снимка: Sofia Photo Agency, архив

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 15 тежки катастрофи с един загинал и 16 ранени, от които един с опасност за живота, съобщиха от СБА. За района на София са станали 88 леки и шест тежки катастрофи с шестима ранени.

От началото на месеца са станали 371 катастрофи, с 48 загинали, 441 ранени, от които 31 с опасност за живота. От началото на годината станалите катастрофи са 5897, загинали са 595, ранени са 7354.

Пътните настилки в по-голямата част от страната, както и на автомагистралите „Люлин”, „Тракия”, „Хемус” и „Марица” са сухи. Мокри, хлъзгави и частично заледени участъци има в районите с мъгла, както и по високите и усойни места, като същите се почистват и обработват. Частично мокри са настилките на автомагистрала Хемус - в района на Софийска област и на автомагистрала Тракия в области София и Пазарджик.

Поради мъгла е намалена видимостта до 100 м в области София, Русе, Разград, Враца, в района на Лом, Антон, Омуртаг, Козница, Телиш, Главан, в прохода Троян-Кърнаре и по пътя Асеновград-Черноочене и Плевен-Ловеч.

Затворени са проходите Златица-Етрополе; Твърдица-Елена; Дюлински - затворен за товарни автомобили; Върбишки - затворен за целия зимен сезон.