Един загинал на пътя през последното денонощие
Един загинал на пътя през последното денонощие / cнимкa: Dariknews.bg, архив

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 18 катастрофи, един човек е загинал, 19 са ранени, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От началото на месеца са станали 142 катастрофи, 12 са загинали, 175 са ранени, шестима са с опасност за живота. От началото на годината са станали 3064 катастрофи, загинали са 358 души, ранени са 3758. За района на София са станали две тежки и 78 леки катастрофи, няма загинали, двама са ранени.

Републиканските пътища са проходими. Пътните настилки в по голямата част от страната са сухи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Слаб дъжд превалява в областите Ямбол, Велико Търново, Габрово, Търговище и Добрич. Пътните настилки по магистралите „Тракия" и „Хемус" са сухи.

Поради ремонти работи в тунел „Витиня" на магистрала „Хемус" се затваря дясната тръба в посока София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Забраната е в рамките на работния ден. Движението в посока Варна се осъществява двупосочно с ограничена скорост и при забрана за изпреварване, уточниха от КАТ „Пътна полиция".