Един човек е загинал при катастрофа през изминалото денонощие
Един човек е загинал при катастрофа през изминалото денонощие / снимка: DarikNews.bg, архив

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 25 тежки катастрофи, като един човек е загинал. Това съобщиха от Съюза на българските автомобилисти, позовавайки се на информация на „Пътна полиция”.

27 души са ранени, от които трима с опасност за живота. За района на София са регистрирани 119 леки и шест тежки произшествия. Шестима са ранени, като за живота на един има опасност.

Пътните настилки в по-голямата част от страната и автомагистралите „Люлин”, „Тракия”, „Хемус” и „Марица” са сухи, съобщиха от СБА. Във връзка с рехабилитацията на естакада „Девня” е въведена временна организация от пътен възел „Суворово” до пътен възел „Неофит Рилски”. Напълно е затворено лявото платно на автомагистралата, като движението е пренасочено по път I-2 Русе-Варна.

До 29 септември поради ремонт на осветителната инсталация на лявата тръба на тунел „Ечемишка” в светлата част на денонощието, ще бъдат затваряни последователно активната и изпреварващата ленти, като движението ще бъде пренасочвано в съседната лента.

До 30 септември от 16.00 до 22.00 ч. за последния работен ден и последния почивен ден от седмицата се забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа: автомагистрали, пътища І-ви клас, пътища ІІ-ри клас (пътни участъци : Дебелец-Гурково, Ст.Загора-Сливен, Бургас-Церово, Оряхово-Мизия, Пловдив-Смолян, Симитли-Гоце Делчев, Околовр.път на София, Добрич-границата с Румъния). Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен ден, тя не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. След 07.08.2012г. е задължително да шофирате с включени къси светлини и през светлата част на деня, целогодишно.