E.ON опрости сметките за ток на бедстващите в Цар Калоян
E.ON опрости сметките за ток на бедстващите в Цар Калоян / netinfo
E.ON опрости сметките за ток на жителите на наводнените Цар Калоян и Езерче, съобщиха от кризисния щаб. Да се създаде правителствена комисия от представители на шест министерства, която да дефинира причините за наводнението и перспективите пред бедстващото население, предложи на заседание на щаба министър Румен Петков.

Дарение за 10000 лева връчи на кмета на Цар Калоян вътрешният министър Румен Петков. Санитарни материали и спално бельо включва пратката за бедстващото население.

Министър Петков е четвъртият държавник, който посещава Цар Калоян след наводнението. Той предложи на заседание на кризисния щаб да се настоява за създаване на правителствена комисия, която да дефинира причините за наводнението на перспективите пред бедстващото население, да се поемат и конкретни ангажименти от държавата, които да са времево определени. Според министър Петков в комисията трябва да има представители на министерството на бедствията и авариите, на околната среда, на здравеопазването, на земеделието на регионалното развитие и на МВР.

От кризисния щаб съобщиха, че електроснабдителното дружество, което обслужва Разградска област – ЕОN, е опростило сметките за август на близо 3000 души от Цар Калоян и село Езерче.

За 14 часа е насрочен общ помен на християни и мюсюлмани на площада в Цар Калоян. Двете религиозни общности ще почетат паметта на осемте, жертви на наводнението. Сред тях са 7-годишно момиче, 57-годишен мъж и шест жени на възраст между 50 и 83 години.