Е. Йорданов: В много от случаите протестиращите нарушават закона
Е. Йорданов: В много от случаите протестиращите нарушават закона / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Е. Йорданов: В много от случаите протестиращите нарушават закона
68211
Е. Йорданов: В много от случаите протестиращите нарушават закона
  • Е. Йорданов: В много от случаите протестиращите нарушават закона

В много от случаите протестиращите нарушават закона и ако полицаите изпълняват задълженията си, е нормално да използват и физическа сила и помощни средства. Това коментира в ефира на Дарик бившия вътрешен министър Емануил Йорданов. Той посочи, че си дава сметка за непопулярната теза, която застъпва, но това е истината.

Според Емануил Йорданов „нещата са оставени в ръцете на редовите полицаи”, но не те, а политиците могат и трябва да решат проблема.

„Човек не би могъл да хареса подобни картини, но в крайна сметка след толкова дълго време на протести, след толкова врем, когато полицаите са на ръба на техните възможности, нещата са леснообясними. Тънката линия е, че нещата са оставени в ръцете на дежурните полицаи. А решението на този проблем не е със средствата, които са от компетентност на полицията, а решението на проблема е единствено в политически план и трябва да го дадат политиците за съжаление се забелязва, че всички са направили някаква изчаквателна тактика и чакат да отминат нещата”, коментира той.

„В крайна сметка, ако полицаите изпълняват задълженията си, е нормално те да използват и физическа сила, и помощни средства, тъй като в много от случаите протестиращите нарушават закона. Казвам го с ясното съзнание, че това е непопулярна позиция”, уточни Йорданов.

Според мен въпросът опира в това кой ще покаже по-голяма издръжливост - протестиращите или управляващите, посочи още Емануил Йорданов.