Джудисти се оплакаха от побой в ареста след нападение над мигранти
Джудисти се оплакаха от побой в ареста след нападение над мигранти / DarikNews.bg, архив

Петима души са задържани в столичното Пето районно заради нанесен побой над бежанци. Арестуваните твърдят, че са бити и измъчвани с електрошок. Версията на полицаите е коренно различна - самонараняване при бягството и оказване на съпротива при задържането, допълва бТВ.

Инцидентът е станал на спирката край Сточна гара във вторник, но за него се разбра едва днес. Група младежи - маскирани и облечени в черно, нападнали група мигранти.

Чужденците се скрили в кухнята на близко заведение. Едно момче на 10 години не успяло да влезе и е пребито с боксове на тротоара.

Задържаха младежи, нападнали мигранти и полицай

При пристигането на полицията започва преследване. И в тази част на историята започва огромното разминаване във версиите на арестуваните младежи и на полицаите.

Един от участниците в нощния екшън разказва, че е задържан и пребит от полицаите още в патрулката: „Ние си ходехме спокойно и те ни спряха... Вкараха ни в патрулката. С белезници, с всичко. Стегнати белезници. По пътя ни биха, в колата. И после в районното ни преджобиха. След това ни вкараха в тоалетната, с кубинки ни ритаха, електрошок използваха... имам белези навсякъде....".

Настоява за анонимност, но показва белези. Твърди, че приятелят му е бит още по-жестоко и е в болница. „И ни заплашваха да си признаем, че ние сме упражнявали тормоз над бежанците. Постоянно ни викаха как ще умрем и ще ни утрепят....", разказва още младежът.

Майката на арестувания джудист твърди, че ще прати на съд полицаите. По думите й той и приятелите му са спортисти и не са агресивни.

Версията на полицията обаче е съвсем друга - двамата джудисти се опитали да избягат, а единият дори нападнал униформена служителка.