Джонатан Алън: Щом Младенов е министър, аз мога да съм посланик
Джонатан Алън: Щом Младенов е министър, аз мога да съм посланик / снимка: БГНЕС, архив
Британският посланик у нас срещнал съпругата си в служба за контратероризъм
55553
Британският посланик у нас срещнал съпругата си в служба за контратероризъм
  • Британският посланик у нас срещнал съпругата си в служба за контратероризъм

Нападение срещу организаторите на миналогодишния гей парад в столицата станало повод от британското посолство да подкрепят тазгодишното издание на София прайд. Това разкри в ефира на Дарик британският посланик Джонатан Алън при гостуването си в предаването „Ники Кънчев шоу". Той допълни, че в знак на съпричастност тази година на самото посолство бил закачен и един от флаговете, символизиращи парада. Някой от минувачите обаче, виждайки знамето, хвърлил бутилка по него и счупил един от прозорците на посолството. „По ирония на съдбата, в стаята, на която счупиха прозореца, бях самият аз със съпругата си," споделя британският посланик.

Ето някои от по-интересните моменти от гостуването му:

На колко години сте?

На 38 години. Когато за пръв път се срещнах с премиера, той каза, че аз съм много млад човек. Аз казах, че министърът на външните работи г-н Младенов е на същите години като мен и ако той може да бъде министър, аз мога да бъда посланик.

С какво София е по-добра от Лондон?

Аз харесвам и слънцето, но също и когато има сняг. Във Великобритания температурите са много близки, няма голяма разлика.

Какво мислите, ще бъдат ли сигурни игрите в английската столица?

Във Великобритания ние не сме свикнали с тероризъм. Никога никой не може да каже, че едно събитие ще бъде 100% сигурно. Преди този пост, аз работех в нашата служба за контратероризъм. Мога да кажа, че ние сме пробвали всичко, което можем.

Това е интересна новина. Какво работехте?

Това беше в нашето МВР. Там се срещнах и с жена ми.

Тя беше терорист и вие я арестувахте? (смее се)

(Смее се) Не, не е много романтично. Работехме заедно в министерството.