/ БГНЕС
В джипа са пътували баща и син
Джип блъсна две момичета на столичен булевард. Едното е на 14 години, другото на 13.

Към 19.40 часа в района след кръстовището е настъпил пътен инцидент на бул. Никола Вапцаров“ в платното в посока към „Цариградско шосе“, съобщават от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни, лека кола е ударила две момичета, на около 14 години, пресичали булеварда в участък, обозначен със светофарна уредба. Пострадалите момичета незабавно са откарани за оказване на медицинска помощ, но на път към  болницата едното дете е починало. Другото момиче е в Пирогов в кома. Тя е със сериозна травма и е в тежко състояние. Остава в болницата за операция.

Автомобилът и шофьорът са на място. Движението временно е спряно. На мястото на инцидента са патрули на Пътна полиция.  Предприети са процесуално-следствени действия.

Шофьор загина при тежка катастрофа край Силистра

Децата са минали през необезопасен процеп и са излезли на булеварда, твърди шофьорът. Според него светофарът е сигнализирал зелено за преминаващите автомобилното движение, а колата му се е движела с не повече от 50-60 километра в час.

Когато видял, че момичетата са паднали е спрял и се е обадил на телефон 112. Направената проба с дрегер за алкохол е отрицателна.

Джипът се е движил в най-лявата лента на булеварда. В него са пътували баща и син.

В посока "Кошарите" се е образувала колона от автомобили.

Утре сутринта от Пирогов ще дадат брифинг.