Джамбазки: Няма разцепление във ВМРО
Джамбазки: Няма разцепление във ВМРО / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Джамбазки: Няма разцепление във ВМРО
27036
Джамбазки: Няма разцепление във ВМРО
  • Джамбазки: Няма разцепление във ВМРО

Няма разцепление във ВМРО. Така заместник-председателят на движението Ангел Джамбазки коментира новата партия „Вяра, морал, родолюбие и отговорност -  Национален идеал за единство". Преди дни заместник-кметът на Пловдив Петко Атанасов обяви, че над 3000 членове на партията на Красимир Каракачанов ще се присъединят към редиците на ВМРО-НИЕ, като това щяло да се случи до края на април. Джамбазки уточни, че ще оспорват името на новата партия единствено, ако използват съкращението ВМРО.

Възможността 3000 души наистина да напуснат редиците на ВМРО, Джамбазки коментира така: „Всеки има глава на раменете си, може да избере къде да членува и как да се развива. Българските граждани, гражданите на Пловдив вероятно още на следващите избори ще имат възможност да оценят работата на нашите бивши съмишленици, съидейници на тази нова формация, стига да и запомнят името, разбира се". 

По думите на Джамбазки ВМРО е преживяло един много тежък конгрес след изборите миналата година и допълни: „Голяма част от структурите, които не бяха съгласни с избора на новото ръководство, останаха във ВМРО и казаха: „Да, ние не сме съгласни с това ръководство, но ще работим за организацията. Това ръководство ще се смени след две години, ще има нов конгрес".

Заместник-кметът на Пловдив Петко Атанасов заяви преди два дни, че очаква неговият началник Славчо Атанасов също да подкрепи ВМРО-НИЕ. Вчера пловдивският кмет коментира, че за момента той все още е член на организацията ВМРО-Тодор Александров, но тепърва ще се вземе решението дали да се присъединят към новата политическа формация. Ето как Джамбазки коментира това: „Това си е негово решение. Той показа, че напоследък взима доста странни решения, не знам. Ще видим".

Накрая заместник-председателят на ВМРО заяви, че организацията е преживяла далеч по-тежки изпитания от случващото се.