Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки / БГНЕС
"Първата заповед, която смятам да подпиша, е за събаряне на незаконните цигански гета", каза Джамбазки
Ангел Джамбазки е кандидатът за кмет на София на ВМРО. Това обяви в централата на партията пред медиите лидерът Красимир Каракачанов.

Преди представянето Каракачанов посочи, че местните избори са много по-важни от всякакви други избори, защото от хората, които се избират за кметове, зависи решаването на непосредствените проблеми на всеки гражданин.

„Това е една силна кандидатура, която не само се наложи като национален политик и лидер, а и която за разлика от други има своя немалък опит като общински съветник и човек, борил се за проблемите в София“, заяви Каракачанов за Джамбазки.
 
 

Обявяване кандидатурата на ВМРО за кмет на София, районни кметове и кандидатите за общински съветници.

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Събота, 21 септември 2019 г.

Евродепутатът, номиниран за столичен градоначалник, очерта основните си приоритети - отваряне на Витоша за гражданите, преструктуриране на "Топлофикация", събаряне на незаконните цигански гета, удвояване на общинската полиция, прекратяване на концесията на "Софийска вода" след преглед, ако се наложи.

"София има нужда от сериозно и отговорно отношение", заяви в началото на речта си Джамбазки. Той бе категоричен, че политическата цел на ВМРО е кмет на София и районни кметове и информира, че детайлна подробна четиригодишна управленска програма ще бъде представена следващата събота, заедно с листата от кандидати за общински съветници на ВМРО.

София има нужда от отношение към кварталите, София не е само Жълтите павета. "Люлин" е София, "Младост" е София, Нови Искър е София, Ботунец е София, Бухово е София... София има нужда от насочване на транспортната схема натам“, коментира още заместник-председателят на партията.

"София има нужда да обърне внимание и на младите семейства, затова ние ще подпомагаме образованото родителство. Това означава подпомагане - финансово и жилищно на млади и образовани семейства", каза още Джамбазки и допълни, че ако бъде избран, ще подпомагат и масовия спорт.

"София има нужда да бъдат възстановени местата за масов спорт, за да могат младежите да бъдат изтеглени от сферата на наркоразпространението и да бъдат мотивирани да спортуват и да се развиват. Масовият спорт означава игрища в кварталите; означава най-сетне отваряне на Витоша - безценно имущество на София, което е затворено от години заради т.нар. псевдозелени, които правят всичко възможно, за да не се развива тази планина. Витоша трябва да се отвори и софиянци да имат възможност да стигнат до нея", допълни Джамбазки.

Той заяви, че са се съсредоточили в няколко направления, като едно от тях е обществен ред и сигурност:

"Обществен ред и сигурност означава подреждане на паркирането в целия град, означава камери за видеонаблюдение, автобусните линии, означава всеки училищен двор да бъде с видеонаблюдение, парковете също. Означава там, където има плочка, асфалт, да има лампа, а там, където има лампа, да има камера. Означава и повече общинска полиция".

"Междувременно първата заповед, която смятам да подпиша, е за събаряне на незаконните цигански гета. Всички тези миазми на града трябва и ще бъдат изринати", посочи той. 

Джамбазки каза още, че хората в София, които се представят за родолюбци трябва да бъдат представени. "Хората в София, които не искат гета, катуни и каруци, защото няма по-голям провал от това да не можеш спреш каруца с кон да мине по жълтите павета, ние говорим на тези хора и искаме тяхното доверие. Това е нашата битка и ние ще я водим", коментира той.

По отношение на проблемите с "Топлофикация" и "Софийска вода" Джамбазки посочи, че от ВМРО са последователни и настояват за преструктуриране на топлинното дружество и прекратяване на концесията за "Софийска вода".

За евентуалната кандидатура на Волен Сидеров и отношението към него, Каракачанов пък заяви, че неговите критерии са отдавна известни: "Ние говорим за кампанията за кмет на София, а не на Москва. За кмет на Москва има друга кампания".