Дъжд и градушка в Благоевград превърнаха улиците в реки, показват клипове, разпространени в социалните мрежи.
 

Когато шахтите и деретата са подготвени за дъжд, ул. Даме Груев 😡

Публикувахте от Анелия Стойнева в 15 юни 2018 г.
През изминалото денонощие дъждът причини много неприятности на хората от региона - постъпили са близо 30 сигнала към екипите на Пожарната служба. Те са предимно от общините Благоевград и Гоце Делчев.
 
Градушка в Благоевград

Небето над Благоевград отново притъмня...Дъжд и градушка

Публикувахте от Радио Благоевград / Radio Blagoevgrad в 15 юни 2018 г.
 Всичките са за отводняване на приземни етажи и мазета. В областния център има над десет сигнала за паднали клони на дървета. За късмет, няма пострадали хора или смачкани коли. 
 
КУЛТУРНА РЕАЛНОСТ!

ТОВА СЕ СЛУЧВА ПРИ ВСЕКИ ДЪЖД ВЕЧЕ ПЕТА ГОДИНА В СГРАДАТА НА НЧ"Н. ВАПЦАРОВ-1866" И КАМЕРНА ОПЕРА БЛАГОЕВГРАД. СГРАДАТА СЕ РУШИ ОТВЪТРЕ И ОТВЪН И ИЗЛАГА НА ОПАСНОСТ ВСИЧКИ, КОИТО СА В НЕЯ-ОРКЕСТРАНТИ, САМОДЕЙЦИ, АДМИНИСТРАЦИЯ И НАЙ-МНОГО ДЕЦАТА, КОИТО УЧАТ И РЕПЕТИРАТ ТУК! ..................................... СПОДЕЛИ ЗА ГЛАСНОСТ НА ПРОБЛЕМА!

Публикувахте от ОБРАЗЦОВО НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ ”НИКОЛА ВАПЦАРОВ” гр.БЛАГОЕВГРАД в 15 юни 2018 г.
"Спокойна е обстановката в област Благоевград след падналите валежи", заяви областният управител Бисер Михайлов. 

До 36 градуса ще стигнат температурите през юни
 
 "Започваме отново наблюдение на реките и язовирите на територията на областта. Пътуващите по републиканската пътна мрежа да бъдат внимателни, да шофират с ниска скорост, тъй като очакваме сериозно количество дъжд - между 30 и 50 литра на квадратен метър", призова губернаторът.

Дъжд и гръмотевици на много места и в следващите дни

"Водоемите в Пиринско също се наблюдават денонощно. Всичките са далеч от достигане на критични нива", подчерта Михайлов.