65 от най-известните музиканти у нас ще получат месечни премии в размер от 350 до 500 лв.
Държавата с признание към българските артисти от фестивала „Златен Орфей”.

65 от най-известните музиканти у нас ще получат месечни премии в размер от 350 до 500 лв., предава NOVA.

Срокът за получаване на сумите е 3 години. С благодарност и чест - така приема момчето което говори с морето - Панайот Панайотов, новината за премиите на известните ни музиканти. Като победител на „Златния Орфей”  ще получава сумата от 500 лв.

„Артистът винаги има нужда от благодарности и награди - да бъде сочен с пръст, в добрия смисъл на думата”, коментира той. Казва, че винаги ще помни моментът когато става златният победител от изданието на фестивала през 1980 г.

Мими Иванова и Развигор Попов също са сред наградените. Двамата ще получават по 350 лв. Според тях, това е жест на признателност за творчеството на всички артисти, участвали в емблематичния музикален фестивал.

„Беше неочаквано. Каквото и да сме получили, то е добре дошло и благодарим”, каза певицата. От Министерството на културата посочват, че критериите за определяне на различните премии са обективни.

„Не виждам причина и основание да се счита, че това е разделение. Разделение може да бъде , ако някой каже - този е бил по-добър, а този не е”, заяви Елиянка Михайлова, директор дирекция „Сценични изкуства” към МК.

Очаква се до дни от НДК да допълнят списъка със заслужили изпълнители, с още имена. А за всички артисти у нас - най-голямата награда си остава признанието на публиката. 
nova.bg