Полицейска акция по противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, се извършва в Твърдица, съобщи комисар Димитър Кикьов, началник на отдел "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР - Сливен.

В специализираната полицейска операция участват сили на "Охранителна полиция", "Икономическа полиция", "Криминална полиция", Югоизточно държавно предприятие (ЮИДП), Общинска горска служба, има представители на бургаската жандармерия. Акцията е свързана и с предотвратяване на престъпления, свързани с битовата и конвенционалната престъпност.

Ще бъдат проверявани частни адреси, търговски обекти и други места, за които полицията има данни, че може да се извършва престъпна дейност. Работи се по сигнали по познати схеми - основно "глас срещу вересия" и "глас срещу дърва за огрев".

"В момента сме в един от кварталите със смесено население в Твърдица, има няколко екипа на ЮИДП и с тях проверяваме точно такива сигнали за наличие на дърва и установяване на техния произход", каза комисар Кикьов.

Очаква се акцията в Твърдица да приключи днес около обед.

На входовете на града са изградени контролно-пропускателни пунктове.

От началото на предизборната кампания в ОД на МВР-Сливен са постъпили два сигнала за търговия с вот, те се проверяват, няма образувани досъдебни производства, каза още комисар Кикьов. Предстоят още полицейски операции до края на кампанията, като ще бъде проверяван всеки сигнал.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
МВР, пресцентър, БТА, NOVA