Две катастрофи взеха две жертви
Две катастрофи взеха две жертви / Sofia Photo Agency
58-годишен мъж от Шумен загина при катастрофа край село Плодовитово. Мъжът шофирал лек автомобил "Деу Нубира" и при опит да направи завой, колата му била блъсната от товарен автомобил "Скания", управляван от 44-годишен мъж от Хисаря. Водачът на колата е получил черепно-мозъчна травма и множество вътрешни наранявания, бил е откаран е в болницата в Чирпан, където по-късно починал. Той не е използвал предпазен колан. Шофьорът на камиона не е пострадал, пробата му за алкохол е отрицателна.

Повреда в спирачките на товарен автомобил са предизвикали катастрофа край Сандански. 42-годишен шофьор на камион "КАМАЗ" се преобърнал в дере в местността „Кулата”. Няма опасност за живота му.

25-годишен мъж e загинал, след като изхвърчал от катастрофирал автомобил на третокласен път край плевенското село Чомаковци. Шофьорът на колата е в критично състояние с опасност за живота. Шофьорът на лек автомобил „Рено Лагуна", 31-годишен от Червен бряг, изгубил контрол над колта, тя напуснала пътното платно и се ударила в крайпътно дърво. При силния удар возещият се на предната седалка 25-годишен мъж от Койнаре изхвърчал от колата и загинал на място. Тежко е ранен и шофьорът на колата. С фрактура на черепа и опасност за живота, той е настанен за лечение в Плевенската болница.