Две години затвор за полицая, разписал за паспорт на Куйович
Две години затвор за полицая, разписал за паспорт на Куйович / снимка: BGNES
Затвор до две години и глоба от 1000 до 5 хиляди лева заплашват уволненият старшина от РПУ-Казанлък Васил Стоев, ако бъде признат за виновен по обвинението, че е издал фалшив документ за самоличност на Будимир Куйович под името Цветослав Захариев. Това заяви военният прокурор Станимир Стоянов, обвинител в делото срещу полицая Стоев.

В Районният съд в Казанлък започнаха заседанията по делото, в което уволненият през май миналата година полицай е обвинен за умишлено превишаване на властта и непредпазливост с причинени вреди и последици.

Пред съда Стоев ще отговаря за издаването на лична карта на Будимир Куйович, на името на Цветозар Захариев, живеещ в казанлъшкото село Копринка. На база на издадената лична карта , Куйович получава и международен паспорт, с който няколко пъти влиза в страната.

По делото бяха разпитани 14 свидетели, сред които и задържаните в Старозагорският арест Будимир Куйович и д-р Николай Писков.

На разпит днес бяха призовани майката и съпругата на д-р Писков, Радка и д-р Ваня Пискови, настоящата кметица на Копринка, в качеството й на длъжностно лице по ЕСГРАОН в предишен период, полицаи и служители на различни служби, имащи отношение по делото.

Куйович и Писков бяха доведени в Районния съд, през задния вход, с два различни охранителни кортежа и под въоръжена охрана, без да имат какъвто и да общ досег. Разпитите и на двамата бяха поотделно и продължиха около 40 минути.

В кулоарите на съда бащата на обвинения полицай Васил Стоев-Атанас Стоев заяви, че синът му “ще опере пешкира, тъй като трябвало да се скрият нечии грешки, в това число и на началниците му”.

Утре разпитите на други 14 свидетели продължават.