Дванайсет пожара са бушували в Шуменско
Дванайсет пожара са бушували в Шуменско / netinfo

Общо 12 пожара са бушували на територията на област Шумен през изминалото денонощие, съобщиха за Дарик от полицията. 4 от тях са нанесли материални щети, а 8 са без загуби. Няма данни за пострадали и ранени хора.

При първия инцидент край село Памукчии са изгорели около 100 квадратни метра борова гора. Спасени са 50 декара иглолистна гора и 200 декара широколистна гора. Причините за възникването на огъня се изясняват.

При пожар край село Становец са изгорели 2 декара широколистна гора. След потушаването му са спасени около 300 декара широколистна гора. Най-вероятната причина за възникването на инцидента е прехвърлил се открит огън от запалени сухи треви.

При трети инцидент се е запалила къща в град Каспичан. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен, къщата е спасена и не е допуснато разпространението му върху съседни имоти. Изгоряло е част от домашното имущество. Причините за възникването на огъня се изясняват.

Четвъртият пожар се е разразил край село Салманово. Както Дарик вече съобщи, при инцидента са изгорели около 3 дка широколистна гора.