Двама загинали и деветима ранени при катастрофа край Петрич
Двама загинали и деветима ранени при катастрофа край Петрич / netinfo
Двама души са загинали при катастрофа край Петрич. Инцидентът е станал около 18.30 часа на разклона за село Рибник. Автобус, пътуващ по линията София-Петрич, се е ударил челно в камион.

Първоначално се смяташе, че има трима загинали – двамата шофьори и 15-годишно момиче от с. Първомай, но говорителят на ОДП – Благоевград Гергана Моралиева уточни, че момичето е живо. Тялото на тежко пострадалата е извадено от пожарникари от заклещените ламарини на катастрофиралия автобус. Момичето е на командно дишане и е с опасност за живота.

35-годишният Иван Сяров от Петрич е загиналият водач на автобуса. Той е шофьор от фирма "Транзит експрес", чийто собственик е бизнесменът Христо Ламбрев.

Вторият загинал в тежката катастрофа е 33-годишният Цветан Иванов от София. Той е работил във фирма, чиято адресна регистрация е в Елин Пелин, и е катастрофирал със служебния камион.

Деветима са ранените при тежката катастрофа, всички те са пътували в автобуса. В петричката болница „Рокфелер” са настанени седем от пострадалите. Двама от пътниците в рейса - Иван Аличев от Петрич и Райна Александрова от София, са транспортирани в болницата в Сандански, тъй като в петричката болница не са могли да обслужат всичките пострадали.

Сред най-тежко пострадалите пътници са петима младежи на възраст между 18 и 19 г. Те са се прибирали от София към родния си град Петрич.

Причините за инцидента се изясняват.


Други новини от Благоевград