Двама загинали и десетки ранени при катастрофи през денонощието
Двама загинали и десетки ранени при катастрофи през денонощието / Sofia Photo Agency, архив

Четирима румънци са пострадали при катастрофа на моста преди село Железница, Благоевградско. Това съобщиха от Националния медицински координационен център.

Сигналът за пътния инцидент е подаден около 6.37 часа сутринта. Пострадали са четирима души, между които две деца на 2 и 3 години - момче и момиче.
Те са настанени в МБАЛ - Благоевград. Няма опасност за живата им.

Друга тежка катастрофа е станала между мотоциклетист и товарен камион на кръговото движение на автомагистрала "Тракия" край Стара Загора, съобщава БГНЕС. Движението по автомагистрала "Тракия" е изключително затруднено. Образувала се е километрична опашка по посока Бургас. При пътния инцидент са пострадали младо момиче и мъж. Все още няма данни за тяхното състояние.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 21 тежки катастрофи с двама загинали и 30 ранени, от които 8 с опасност за живота, съобщават от СБА.

За последното денонощие в „Пирогов" са приети 8 души, пострадали при пътни инциденти, между които 4 деца, на възраст от 2 до 12 г., съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.

Само едно момиче на 9 г. е оставено на лечение с разкъсно-контузна рана на левия глезен, другите три са с охлузвания и са освободени за домашно лечение.