Двама виновни по делото Индиго
Двама виновни по делото Индиго / netinfo

Бившият началник на Комисията за младежта, физическото възпитание и спорта Цвятко Барчовски бе признат за виновен по делото „Индиго” за сключването на сделка с кооперация "Ялта", при която са настъпили щети от 654 000 лева деноминирани лева и продължаването на договора с кооперацията - подновил е договора, като отдал стадион "Юнак" под наем, а стадионът е публична държавна собственост. Осъден е на три месеца условно и 1 500 лева глоба.

Бившият главен архитект Стоян Янев бе признат за невинен. Управителят на кооперация "Ялта" Красимир Илиев бе признат за невинен по обвинение за бездействие при инцидента с "Индиго", управителят Ангел Николов на дискотеката бе признат за виновен за това, че с бездействие не е осигурил условия на безопасност пред входа заведението и по този начин е причинил по непредпазливост смърт на повече от две деца. Николов трябва да заплати и 30 000 лева на Марияна Тодорова. Той се освобождава от наказателна отговорност и получава административно наказание глоба в размер на 3 000 лева.

Портиерите на дискотеката Ари Силаги и Георги Василев са невинни. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.