Двама простреляни след семейна кавга
Двама простреляни след семейна кавга / netinfo

Мъж и жена бяха простреляни тази сутрин в дома им в момчилградското село Сушево. Инцидента се разигра след лична драма между дъщерята на пострадалите и мъжа с когото е живяла. Той е стрелял вероятно с незаконно притежаван пистолет „Макаров”

Първи под куршумите е попаднал 56-годишният мъж, а след това и 55-годишната му съпруга. Малко след 03:00 часа през нощта те излезли до тоалетната и докато били в двора започнала стрелбата. И двамата пострадали са настанени в кърджалийската болница и са в много тежко състояние. Операцията е траела 9 часа. Те са с комбинирани огнестрелни рани и са на апаратно дишане. По първоначални данни, между дъщеря им и 27-годишния заподозрян за опита за убийство е имало продължителни спорове за детето и по други лични въпроси. Мъжът е обявен за общодържавно издирване.

Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото. На този етап се предполага, че изстрелите са произведени с незаконно притежаващ пистолет „Макаров”. Работата по разкриване на тежко престъпление продължава, районът е отцепен и се претърсва от полицията и следови кучета. Ангажиран е целият оперативен състав на РПУ – Момчилград, както и криминалисти от областната дирекция – Полиция.