Двама от бандата на Славков и Данов влизат в затвора
Двама от бандата на Славков и Данов влизат в затвора / снимкa: БГНЕС

Варненският окръжен съд одобри пет споразумения, постигнати между Окръжната прокуратура и петима от разследваните по подозрения за участие в престъпна група, ръководена от общинските съветници Иван Славков и Веселин Данов. Бандата се е занимавала с разпространение на дрога, склоняване към проституция, пране на пари и трафик на хора.

На ефективна присъда, от три години и четири месеца при първоначален строг режим, се споразумя 46-годишен мъж, който е признал участието си в престъпна група на общинския съветник Иван Славков.

За участието си в същата престъпна група призна вината си и 32-годишен варненец. Съдът одобри споразумението за условна присъда в размер на две години и половина "лишаване от свобода", отложена с четири години изпитателен срок.

За разпространение на кокаин и за участие в престъпната група, ръководена от Славков, съдът присъди на другия 31-годишен варненец три години „лишаване от свобода", чието изпълнение се отлага с пет години.

Ефективна 2-годишна присъда получи и 33-годишен мъж от Трявна. Той е признал участието си във въоръжената престъпна група, ръководена от общинските съветници Иван Славков и Веселин Данов.

Единствената жена сред обвиняемите прие да получи условна присъда от една година „лишаване от свобода", отложена с три години изпитателен срок. Тя призна, че в продължение на 15 месеца е участвала във въоръжената престъпна група. 25-годишната варненка е осъдена и за пране на пари.

До края на седмицата Окръжният съд ще разгледа внесените от Варненска окръжна прокуратура други седем споразумения. Две от тях ще бъдат гледани утре, уточняват от пресслужбата на съда.