/ БГНЕС
Двама гранични полицаи са задържани за каналджийство
93688
Двама гранични полицаи са задържани за каналджийство
  • Двама гранични полицаи са задържани за каналджийство
Двама са вече задържаните гранични полицаи при снощната специализирана акция на МВР и ДАНС във връзка с канал за нелегални мигранти. Това съобщи пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Валентин Радев.
 
Той уточни, че не може да навлиза в детайли, защото операцията в столицата продължава.
 
Задържаха граничен полицай за трафик на мигранти

Първоначалната информация беше за един задържан граничен полицай от летище "София", замесен в каналджийство. Вторият също е от "Гранична полиция" и също е работил на летището.
 
Двама са каналджиите и двама са тези, които е трябвало да бъдат прехвърлени, намерена е и голяма сума пари, правят се в момента обиски, добави Радев.
 
Кабинетът слага край на свободното движение на мигранти у нас

Той подчерта, че операцията се ръководи от специализираната прокуратура, включени са експерти от ДАНС, СДВР и от вътрешния отдел на МВР. Радев не посочи каква е намерената сума, само уточни, че е голяма. Не каза и от колко месеца се работи по случая. Уточни обаче, че операцията е по сигнал, каквато е и практиката.
 
"Всички, които са замесени, отдавна се следят, надявам се да бъдат намерени, ако не са тук - екстрадирани, и ще понесат отговорност съгласно закона", подчерта министърът.
БТА