Двама души загинаха при катастрофи през денонощието
Двама души загинаха при катастрофи през денонощието / снимка: БГНЕС, архив

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 10 тежки пътнотранспортни произшествия. Загинали са двама души, 20 са ранени двама от които са с опасност за живота, съобщиха от МВР.

За района на София са станали 30 леки и пет тежки пътнотранспортни произшествия с шестима ранени. От началото на месеца на територията на страната са станали 21 катастрофи, трима души са загинали, 33 са ранените, двама души са с опасност за живота.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки са преобладаващо сухи, на места мокри, заледени, почистени и обработени.

Намалена видимост поради мъгла има: до 50 м в районите: Елин Пелин и Пловдивска област; до 100 м в районите: Сливен, Нова Загора, Хасково, Тополовград, Кърджали, Крумовград; до 150 м в районите: Радомир, Яна, Г. Богров и Брезник, Радомир.

Затворени за всички видове превозни средства са проходите Златишки, Върбишки, Троянски, а през проходите Твърдишки, Дюлински, Вратник, Шипка и Петрохан е забранено движението на МПС-та над 10 тона.