ДСБ взе на мушка прокурор Роман Василев
ДСБ взе на мушка прокурор Роман Василев / снимка: БГНЕС

Народният представител от ДСБ Атанас Атанасов призова представителите на опозицията в парламента да присъстват в сряда в Народното събрание и да гласуват за създаване на анкетна комисия за разследване на полицейското насилие. На извънредна пресконференция в централата на ДСБ, Атанасов призова депутатите от "Атака" да се завърнат в сряда в парламента и да подкрепят създаването на анкетна комисия.

През следващата седмица ДСБ ще сезира инспектората към Висшия съдебен съвет, за да се направи проверка на всички дела на заместник-градския прокурор на София Роман Василев, който през декември 2006 г. е образувал досъдебно производство срещу неизвестен извършител по материалите от "Лиана", заяви Атанасов. По думите му повече от две години тези факти се прикриват, а сега се изнася, че няма данни за престъпление.

„Многократно поставяме въпроса за това да бъдат изпратени всички материали, засягащи делото "Лиана", в Народното събрание, но до настоящия момент това не се допуска”, добави Атанасов. Той заяви, че информацията, с която разполага, ще предостави в Брюксел пред европейските институции.