ДСБ: Станишев е отговорен за кризата в здравеопазването
ДСБ: Станишев е отговорен за кризата в здравеопазването / netinfo
Целта на внесения от опозицията вот на недоверие към правителството е да стане ясно, че премиерът Сергей Станишев е отговорен за кризата в здравеопазването и да се спрат вредните политики в сектора. Това обяви ДСБ, след заседание на ръководство на партията.

Вотът на недоверие е политически натиск за промяна на управленската политика в здравеопазването, смятат от ДСБ. Ако Сергей Станишев, поемайки изцяло отговорност, вземе решение за смяна на министър Гайдарски, то ще е разбираемо за цялото общество, каза Николай Михайлов.

Тъмносините се надяват дебатите по вота да спомогнат за уеднаквяване на позициите на трите партии в управлението за решаване на проблемите в сектора. От ДСБ се обявиха за спиране на партийната намеса в здравната система и срещу разбиването на Българския лекарски съюз. Лидерът Иван Костов заяви, че не очаква помощ от НДСВ при гласуването.

Привържениците на всички партии, включително и на трите в управлението, изразяват към здравеопазването същите чувства, които имат нашите избиратели, заяви от своя страна лидерът на СДС Петър Стоянов след заседание на ръководството на партията. Той изрази надежда повече народни представители от 55-те подписали се в искането за вота на недоверие да го подкрепят при гласуването. Ако НДСВ и ДПС подкрепят правителството, стават солидарно отговорни заедно с посткомунистите, коментира Иван Колчаков. По думите му „Сергей Станишев е некомпетентно момченце, което не знае какво да каже заради различията в коалицията по проблемите в сектора”.