ДСБ: Сидеров да се разграничи от Стоянов
ДСБ: Сидеров да се разграничи от Стоянов / netinfo

ДСБ призова лидера на „Атака” Волен Сидеров да се разграничи от депутата Димитър Стоянов и да поиска от него да напусне Народното събрание.

Лидерът на „Демократи за силна България” Иван Костов заяви от парламентарната трибуна, че с отправените обидни квалификации към унгарската евродепутатка Ливия Йерока Димитър Стоянов си е позволил поведение, позорящо доброто име на България. ДСБ осъжда като абсолютно недопустимо поведението на Стоянов, като саботаж на членството на България в Европейския съюз, каза още Костов. Лидерът на „тъмносините” призова всички лидери да се присъединят към апела депутатът-националист да напусне Народното събрание.

Поведението на Димитър Стоянов е недопустимо и неприемливо, заяви в парламента министърът на външните работи Ивайло Калфин. Калфин посочи, че е въпрос на решение на групата на „Атака” и на Народното събрание дали и как да бъда санкционирано поведението на Стоянов. Вицепремиерът припомни, че това не е първият скандал на младия депутат в европарламента.

Очевидно е, че имаме такива екземпляри и те са част от нашия имидж, каза Ивайло Калфин, като изрази надежда, че догодина избирателите ще проявят разум и ще изпратят в Европейския парламент хора, които знаят защо са там.