ДСБ отворени за дясна коалиция?
ДСБ отворени за дясна коалиция? / netinfo

В единодействие с други десни партии да спечелят следващите парламентарни избори, в този дух протича Националното съвещание на ДСБ във Велинград, съобщиха за Дарик радио участници във форума, който е закрит за медиите. На първо място сред възможните партньори за тъмносините е СДС.

Сред най-критичните изказвания отново е било това на депутата Нено Димов. По време на съвещанието той е повторил тезата си, че проектът „ДСБ” е изчерпан поради лошо управление. По думите му взаимодействието със СДС ще е предмостие към коалиция с ГЕРБ. Той смята, че партньорството със сините изглежда спасително за лидерите, но не и за избирателите.

Пред Дарик радио Димов каза, че страната ни има нужда от нов десен проект. В изказванията си депутатите Асен Агов и Константин Димитров са настояли за актуализация на управленската програма на партията.

В съвещанието не участва другият критик на Иван Костов в парламентарната група – д-р Николай Михайлов, който бе сред учредителите и вдъхновители на ДСБ. Критиките да се чуват първо на събрания, а след това да излизат в медиите, са поискали повечето участници във форума. Още в понеделник да започне активна подготовка за следващия парламентарен вот, като се укрепят структурите по места, са решили още тъмносините.