ДСБ мисли за нов вот на недоверие след евродоклада
ДСБ мисли за нов вот на недоверие след евродоклада / снимка: Sofia Photo Agency
ДСБ обмислят внасянето на вот на недоверие към правителството заради проваленото членство в Европейския съюз, но след мониторинговия доклад, който се очаква другия месец. Това стана ясно след заседание на ръководството на партията. Поводът са критиките в писмото на Генералния директор на разширяването в ЕК Майкъл Лий.

Лидерът на ДСБ Иван Костов подчерта, че парите за България се спират заради корупцията и мафиотизацията на страната ни. По думите му в „Катарино” управляващите са се опитали да отвлекат вниманието на обществото от очертаващия се провал на българското еврочленство.

„Те казаха, че искат с нашите пари да купят следващия си мандат”, заяви Костов. По думите му българските избиратели трябва да спрат това управление в харченето на техните пари чрез предсрочен вот.

„Властта трябва да си отиде, за да се възстанови доверието в европейските ни партньори”, добави той. „Те искат от нас правила, а ние им показваме добре смазана корупционна машина”, каза още Костов.

„Ще предприемем всички ходове, за да се увеличи контролът върху правителството, ще поискаме дебата в парламента и доклад на премиера Сергей Станишев”, заключи лидерът на ДСБ.

ДСБ ще предаде на прокуратурата събрана информация за злоупотребите във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура", които според тях достигат 203 милиона лева. Сумата надвишава значително първоначалната информация за 120 милиона лева, които бившият шеф на структурата Веселин Георгиев разписва за строителната фирма "Биндер", оглавявана от брат му Емил Георгиев. Лидерът на партията Иван Костов разкритикува държавното обвинение за твърде бавната работа по установява на виновниците за корупционния скандал в пътния фонд, заради който ЕК спря финансиране по ИСПА.