ДСБ и БНД поискахa отстраняването на Петков
ДСБ и БНД поискахa отстраняването на Петков / cнимка: Sofia Photo Agency
Министърът на вътрешните работи Румен Петков трябва да бъде временно отстранен, за да се даде възможност за ефективна работа на компетентните органи по скандала с МВР. За това настоя лидерът на ДСБ Иван Костов в парламента.

„Няма обяснение защо беше възможно да се провери дейността на министър Румен Овчаров като той бъде изведен в отпуск и това да не може да стане по силата на същите основания с министъра Румен Петков. Защо да не може да стане? Само хипотеза – много по-силна зависимост на министър-председателя и на тройната коалиция от министъра на вътрешните работи, каза Костов. Разполага с информация, която може да компроментира всеки един от лидерите на тристранната коалиция или министър-председателя, допълни той.

В декларация депутатите от БНД също поискаха временно да бъде отстранен от длъжност министъра на вътрешните работи Румен Петков, докато не бъдат уточнени всички факти по скандала в МВР. Според тях Петков може да влияе както на хода на следствения процес, така и на различни свидетели по разследването.