ДСБ е тоталитарна партия, твърди нейн член
ДСБ е тоталитарна партия, твърди нейн член / netinfo

Груба политическа грешка и връх на политическата некомпетентност е решението на лидера на ДСБ Иван Костов да предложи Неделчо Беронов за кандидат-президент на десницата. Това заяви в интервю за Дарик радио Антон Николов от организацията на ДСБ в столичния квартал „Люлин”. „Когато съберете седем нули на едно място, се получава нула, а не един милион, когато съберете 7 боклука, се получава един огромен боклук", каза Николов, който не е гласувал на първия тур на изборите, не смята да го прави и в неделя.

По думите му вече над 30 % от тъмносините членове и симпатизанти искат промяна и готвят създаването на нова дясна формация, но дават срок от три месеца на сегашните лидери да се оттеглят, за да се спаси сегашното дясно. На третото национално събрание на ДСБ Антон Николов се обяви против решението на столичната организация на тъмносините да оттегли съдебния си иск срещу кмета Борисов, в който настояваше той да бъде освободен от поста заради участие в бордове, което не е разрешено по закон. Знаете тъмносините в София оттеглиха иска заради евентуална подкрепа на Борисов за десния кандидат за поста държавен глава.

Оставката на лидера на СДС Петър Стоянов пък поиска пред Дарик бившият председател на сините в Стара Загора и сегашен шеф на групата им общински съветници в града Стефан Радев, защото по думите му Стоянов е вреден за партията. „Той не може да бъде повече лидер, защото изпитва страх, скриха се заедно с Костов зад Неделчо Беронов, за да не им се търси отговорност”, каза Радев.