Друмев не е търсил държавни помещения в Пловдив
Друмев не е търсил държавни помещения в Пловдив / netinfo

“Стедан” ООД е фирмата, с която обвиненият в сключване на неизгодни за държавата наемни сделки изпълнителен директор на Държавен фонд “Земеделие” Асен Друмев е подписал договор в Пловдив, научи Дарик. Днес Друмев бе отстранен от длъжност и са му повдигнати две обвинения от прокуратурата. В качеството си на изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” той е сключил неизгодни сделки, с което е нанесъл щети на държавата.

В отдел “Държавна собственост” не бе открито искане от фонд “Земеделие” за предоставяне на помещения, каза областният управител на Пловдив Тодор Петков. Той обаче подчерта, че вероятно такова заявление би получило отказ поради липса на подходяща сграда. Служителите на фонда не са били ангажирани да търсят алтернативи за настаняване, научи Дарик.

От ноември миналата година те окончателно се помещават на три от петте етажа в бившата сграда на “Петрол” до колелото на панаира, която сега е собственост на “Стедан”. По неофициална информация на Дарик договорът с частното дружество-хазяин е от април 2006 г., а част от наемите са били преведени авансово с презумцията с тях да се финансира ремонтът на трите етажа за разплащателната агенция.

Според системата ДАКСИ съсобственици с равни дялове в “Стедан” са 36-годишният Х. Райчев и “Геран” ЕООД, което е еднолична собственост на 41-годишния Явор Георгиев. По неофициални данни Райчев е вносител на автомобилни гуми.

На мобилния телефон, посочен в рекламното пано на сградата като телефон на “Стедан” ООД, днес не отговаря никой.

 

Други новини от Пловдив