Григор Димитров и Александър Лазаров отстъпиха на Сандер Жил и Йоран Влиген в решителния двубой за класиране на 1/4-финалите на ATP cup с 6:3, 4:6, 7:10, пише Gong.bg.

Гофен обърна Григор и изправи България до стената (ВИДЕО)

Григор започна на сервис за българския отбор с 2 отлични първи сервиса, които донесоха преднина от 30:0. Трудно воле на мрежата обаче не му позволи да прекара топката над нея - 30:15. Второ, но рутинно сгрешено изравни резултата. Отличен втори сервис по диагонала и 40:30. Двойна грешка - решителна точка. Григор пое инициативата още при апроуча си към мрежата и първият гейм е за България.

Феноменален Мико размаза Дарси и поведе България към 1/4 финалите (ВИДЕО)

Влиген също започва убедително с бърз гейм на нула и 3 невърнати сервиса. 

Шампионският тайбрек започва с ефективен втори сервис на Влиген в тялото на Григор - 0:1. Лазаров отвръща със страхотен ъгъл по диагонала от начален удар - 1:1. Прекрасни светкавични реакции от Лазаров на мрежата дават преднина на България - 2:1. Сервис на Жил по диагонала и 2:2. 2:3 след като Лазаров е хванат далеч от мрежата. Първи минипробив за Белгия след удар в конфликтната зона в средата между Григор и Александър. Мълниеносна реакция от Лазаров край мрежата намаля резултата на 3:4. Аут на Алекс по диагонала след непредизвикана грешка и 5:3.

Рутинно сгрешен ретур на Григор на втори сервис по правата за 6:3. Димитров обаче се реваншира на мрежата с бързо воле за 4:6. Изумителен Лазаров издържа на напрежението и 5:6 след грешка на белгийците. Жил пресече на мрежата за 5:7 след удар в ракетата на Григор. Отличен сервис на Влиген по правата прави резултата 8:5.Хубав сервис на Григор по правата за 6:8. Отличен ретур и форхенд в аут на Григор - 4 поредни мачбола. Дълбоко пласиран форхенд на Лазаров на основната линия спасява първия мачбол след топка в мрежата на съперника. Вторият мачбол е реализиран след отличен сервис по правата и плитък ретур на Григор, който е наказан от Влигенс за 10:7.

По този начин Белгия завършва на второ място в група "С", България на трето, а Великобритания продължава към 1/4-финалите срещу Австралия.

Повече за мача на българския отбор четете на Gong.bg
gong.bg