Дядо уби приятеля си, насече трупа със сатър
Дядо уби приятеля си, насече трупа със сатър / netinfo

Полицаите в Кюстендил откриха труп на мъж, който е бил пребит до смърт, след това насечен със сатър, без глава и крайници и запален със съчки. Жертвата е 54-годишният Иван Николов от село Соволяно.

Двамата с убиеца – 71-годишния Димитър Георгиев, седнали да пият, скарали са се и скандалът прераснал в побой. Двамата са приятели, често са се събирали на по чаша. В сряда вечерта са пили в дома на убиеца. Димитър Георгиев е пребил до смърт приятеля си, а тялото е скрил в плевнята.

На сутринта в дома на Георгиев е дошла кметицата на селото, която е търсела жертвата. Той е пазач и сутринта не се е явил на работа. Убиецът се е уплашил, върнал се е в плевнята, разчленил със сатър тялото, отрязал главата и крайниците и го запалил със съчки, за да изгори по-бързо, уточни окръжният прокурор Камен Пешев.

Убиецът е задържан в Районното полицейско управление в Кюстендил, той е признал деянието си, заяви директорът на областната дирекция на полицията комисар Чавдар Караджов. Дознатели коментираха, че са изненадани от спокойствието, с което убиецът е разказвал за деянието си.

Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 116 от Наказателния кодекс за убийство, причинено с особена жестокост. Той може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотна присъда.

Други новини от Кюстендил