ДПС за Борисов: ЕНП да си види кандидата за премиер
ДПС за Борисов: ЕНП да си види кандидата за премиер / netinfo
ДПС обмисля да се обърне към Европейския парламент и Европейската народна партия по повод изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред Би Ти Ви, че не целите, а методите на Възродителния процес са порочни. Пред Дарик радио депутатът от движението Ахмед Юсеин каза, че ЕНП трябва да си види кандидата за премиер на България.

Според Борисов целият процес е бил тотално объркан. По думите му за новородените от семейства на български турци е трябвало да се избира име от списък, а фамилиите да са на бащите и дедите, но да завършват на „ов". Ахмед Юсеин определи думите на Борисов за скандални.

"Това са скандални неща и не очаквах, че човек с такъв рейтинг може да каже това. Като парламентарна група ще обсъдим всичките му думи, но съм възмутен, че някой има намерение да ме пъди от тази страна, моите деди са участвали в отбраната на тази страна, пролели са кръв и никой няма право да ме пъди”, заяви Юсеин.

Той поиска Борисов да направи пълен отчет на дейността си в Дулово, защото, когато той е бил там от 22 август 1989 година, след затварянето на българо-турската граница, 60 семейства са експулсирани от Дулово във всички части на страната ни.

„Не мога да кажа дали той е участвал в тази операция, но той изрично каза, че е ръководил опазването на реда там. Пребити са няколко младежа, от които един е бил на 20 години и за цял живот е пенсионер”, каза още Ахмед Юсеин.