ДПС съветват ГЕРБ как да наказват заради бонуси
ДПС съветват ГЕРБ как да наказват заради бонуси / Sofia Photo Agency
ДПС съветват ГЕРБ: Накажете като Нешева всички, взели бонуси
50762
ДПС съветват ГЕРБ: Накажете като Нешева всички, взели бонуси
ДПС съветват ГЕРБ: Накажете като Нешева всички, взели бонуси
  • ДПС съветват ГЕРБ: Накажете като Нешева всички, взели бонуси
  • ДПС съветват ГЕРБ: Накажете като Нешева всички, взели бонуси

ГЕРБ трябва да постъпи с министрите, заместник-министрите и членовете на кабинета си, които са взели бонуси, дори да ги върнат или дарят, така, както направиха с шефа на здравната каса Нели Нешева, която беше освободена. Това е мнението на ДПС, огласено от заместник-председателя на движението Лютви Местан.

Той обясни: „Ние би трябвало да знаем дали има министри и ръководители на ведомства, назначени от министър-председателя или членове на политически кабинети, назначени от него, които са нарушили неговия категоричен ангажимент, че по време на криза няма да се раздават бонуси. Ако има такива, а това вече е условие, условно наклонение, позицията ни е, че би трябвало спрямо тях да се приложи същата мяра от страна на министър-председателя, която той приложи спрямо г-жа Нешева. Ако няма други министри, които да са раздали бонуси, те няма защо на това основание да си отидат. Ако вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов например не е раздавал бонуси не само от глоби, както пише в свое писмо до парламентаристи, ами въобще не е раздавал бонуси, например към септември 2011 г., то той на това основание ще остане неуязвим".

Лютви Местан е изпратил писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов и е сезирал главния прокурор Борис Велчев, за да направят проверка доколко правомерно полицаи са използвали бухалки, електрошокова палка и ритници над Нурай Мюмюн от село Горно Сахране, което от движението окачествяват като тежко полицейско насилие.