/ БГНЕС
Оперативното бюро на ДПС предстои да реши кой ще бъде номиниран от движението за кандидат-президент. Това заяви пред БНР Рамадан Аталай във връзка с появилата се информация, че това ще бъде бившия премиер Пламен Орешарски.

"Смятаме, че президентската институция е сериозна. Необходим ни е президент, който ще бъде балансьор, президент, който ще обединява нацията, ще представя България на необходимото равнище и ще спазва всички закони и Конституцията на страната" заяви Аталай, който е и член на Централното оперативно бюро на ДПС.

ДПС ще издигне свой кандидат за президентските избори

Според него в тези критерии едва ли ще могат да се впишат толкова много кандидати колкото кандидатите за министри или премиери.

"В политиката има принцип на изгарянето. Ние не бягаме от това, че някой може да бъде омаскарен ако името му бъде съобщено по-рано. Но, според този принцип на изгаряне ако едно име излезе в политическото пространство преди да е обявено от съответната политическа партия, този човек няма да е този кандидат", обясни още Аталай, който е една от емблематичните фигури в ДПС.
Кабинетът „Орешарски” подаде оставка

Пламен Орешарски се включи в президентската надпревара през 2016. Той бе издигнат от инициативен комитет, а за вицепремиер бе номиниран Данаил Папазов.