/ БГНЕС
Номинираната от ГЕРБ–СДС за министър-председател Мария Габриел се среща с представители на партиите в Народното събрание. Започна срещата с ДПС.

Първа трябваше да бъде срещата с ПП-ДБ, но тя отпадна. Причината е, че лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев са в чужбина. От партията още вчера обявиха, че няма как срещата да се проведе, но от ГЕРБ настояха да има техни представители, с които да разговарят.

Мария Габриел: Ще бъде внесено искане за освобождаване на Иван Гешев

"Изправям се пред вас със съзнанието за голямата отговорност, пред която всички сме изправени. Ключовата дума за днешната среща е диалог. Само с диалог за конкретните приоритети можем да заявим какво е необходимо за България и българите. Затова имаме нужда от работещо правителство", подчерта Мария Габриел.

БГНЕС

По думите ѝ трябва да се работи заедно с българска стратегия на трите А - амбиция, авторитет, ангажимент.

Празна маса: Отпадна срещата на ПП-ДБ с Мария Габриел

"Имаме задачата да работи за българите - в България и чужбина", посочи Габриел.

БГНЕС

Тя представи 10 приоритета, по които ще работи евентуалното правителство с първия мандат.

"На България ѝ отива да има жена министър-председател. Пожелавам ви да завършите мандата успешно", заяви Йордан Цонев от ДПС.

"Голяма част от приоритетите, които изброихте, са и наши приоритети. Приветстваме вашата инициатива за освобождаването на главния прокурор", подчерта той. И допълни, че много силно впечатление му е направило твърдението за трите А и изречението за различията. "Нашите три А бяха разум, отговорност и диалог", добави Цонев.

Предстоят още две срещи – с БСП в 13:30 ч. и с "Има Такъв Народ" в 15:30 ч.