ДПС мобилизира гласоподавателите си за евровота
ДПС мобилизира гласоподавателите си за евровота / снимка: БГНЕС
ДПС мобилизира гласоподавателите си за евровота
70735
ДПС мобилизира гласоподавателите си за евровота
  • ДПС мобилизира гласоподавателите си за евровота

Движението за права и свободи подготвя пределна мобилизация на гласоподавателите за предстоящите евроизбори и очаква да вкара минимум трима депутати, а по възможност и четвърти представител на партията в Европейския парламент. Това стана ясно след заседание на Централния съвет на ДПС.

Лидерът Лютви Местан обяви, че ще бъде направена широка разяснителна кампания, за да се намали максимално броят на недействителните бюлетини, като това може да донесе около 40 000 гласа в полза на партията. Местан потвърди позицията си отпреди няколко месеца, че резултатите от евровота ще имат пряко отношение към стабилността на кабинета „Орешарски”.

Освен ограмотяване на избирателите относно правилното попълване на бюлетината, от ДПС ще търсят ресурс за увеличаване на изборния си резултат, като мотивират хората, непожелали да гласуват на последните избори.

„Икономическите емигранти - с тях също ще работим с оглед да ги мотивираме да дадат своя глас. И естествено обясняването на правилните политики на кабинета, зад който стоим вече осем месеца”, заяви Местан.

Важна роля в подготовката за представянето на евровота ще има младежкото ДПС, като по думите на Лютви Местан е много вероятно един от бъдещите депутати да е негов представител. Колкото до значението на резултатите от тези избори, Местан припомни свое стари твърдение.

„Ако се стигне ситуация, при която се окаже, че ГЕРБ и Реформаторите имат повече гласове от БСП и ДПС, ние ще се съгласим, че има промяна на обществените настроения. Но ако това не се случи, ще попитаме тях как на какво основание ще искат предсрочни избори”, каза председателят на ДПС.

По думите на Местан доказателство за успехите на кабинета „Орешарски” е изминалата зима без нито един социален протест.

Кабинетът „Орешарски” изпълнява програмата си. През тази зима кабинетът не беше обект на нито един социален протест. Това означава, че кабинетът „Орешарски” изпълнява основния си ангажимент наред с укрепването на държавността и съживяването на икономиката да възстанови дискредитираното усещане в българските граждани за социална справедливост”, заяви още Местан.